Gitaarles aan volwassenen

Er zijn er geen twee volwassenen die je op dezelfde manier gitaar kunt leren spelen. Soms heeft de leerling vroeger een paar jaar les gehad. Soms beginnen ze van voor af aan. De ene wil graag Bach leren spelen, de andere wil kinderliedjes leren begeleiden en af en toe een popnummer.

Er is gelukkig zo ontzettend veel variatie in muziek dat er voor iedereen iets bij moet zitten wat hem of haar aanspreekt.

Inzicht en techniek

Ook bij deze lessen staat het speelplezier voorop. Daarnaast is voordracht een belangrijk punt. Wat je speelt is pas af als het er vloeiend uit komt en dat lukt het beste met een goede techniek.

Inzicht is hierbij belangrijk. Weten hoe je je handen beweegt en waarom, een goede houding, vingerzettingen leren maken, ritmes leren tellen maar ook de beweging in de muziek leren voelen.

Stijve vingers?

De meeste volwassenen zijn niet meer zo lenig als kinderen. Daarom is het extra belangrijk om op de goede manier te leren bewegen bij het spelen.

Dus, heb je stijve vingers, kromme, korte of juist veel te lange vingers? We zoeken samen naar een weg om zo goed mogelijk te leren spelen.

Een goed instrument is ook belangrijk. Er zijn erg veel gitaren te koop, sommige zijn goed voor bij het haardvuur maar vooral de goedkopere modellen zijn meer geschikt voor ín het vuur. Overleg dus voor aanschaf even met mij over de maat van de gitaar en de kwaliteit. Voor mensen met kleine handen is er de señorita gitaar.

Oefenen!

Oefening baart kunst! Het is erg belangrijk om regelmatig te oefenen. Een half uur per dag is in het begin voldoende maar: hoe meer hoe beter!