Over Mij

Over mij

 

Als klein meisje zat ik heel graag op schoot bij mijn moeder als ze pianospeelde. Ik kon er geen genoeg van krijgen en het lag dus voor de hand dat ik later zelf ook piano zou gaan spelen.

Nadat ik op een woensdagmiddag van een vriendinnetje de vlooienmars had leren spelen, begon ik met pianoles. Ik was toen 8 jaar oud. Toch bleek dat niet mijn passie te zijn.

Pas veel later kreeg mijn broertje een gitaar voor zijn verjaardag. Ik was al 12 jaar en ik had nog steeds pianoles. Jaloerser ben ik geloof ik nooit geweest. Toen hij na een paar maanden niet meer naar les wilde, heb ik gevraagd of ik zijn lessen mocht ‘opmaken’. Dat mocht en daar bleek wel mijn passie te liggen.

Dwarsfluit was even een muzikaal zijspoor van me maar dat bleek dood te lopen.

Op 17-jarige leeftijd begon ik mijn studie klassiek gitaar in de vooropleiding van het Brabants Conservatorium bij Hein Sanderink. In 1980 behaalde ik mijn Onderwijsakte B en in 1982 mijn diploma Uitvoerend Musicus.

Sinds het begin van mijn studie geef ik al gitaarles aan jong en oud, beginners en gevorderden, getalenteerd of niet. Het speelplezier staat voor mij voorop maar ik probeer ook mijn leerlingen een gedegen techniek aan te leren. Dat klinkt erg serieus maar hierdoor gaat het spelen soepeler en zal het meer plezier opleveren. En natuurlijk klinkt het dan mooier!

Al geruime tijd geef ik les in mijn eigen gitaarschool in Ede en in Velp (gld). Sinds 2012 ben ik ook verbonden aan Muziekschool Scherpenzeel.

Behalve solo speel ik graag duo met gitaar, fluit, viool of zang. Momenteel treed ik regelmatig op met mijn duo met Jos Dingelhoff (fluit): duo Aeolus.

Anna Oerlemans – Curriculum Vitae 2015

 

Op deze video speel ik Courante de Perichon van Robert Ballard op een 11-snarige Alto-gitaar gebouwd door Rob Krans.

Op deze video speel ik Zuid-Amerikaanse volksliedjes, bewerkt door Alerio Diaz.